Ben jij eerlijk?

Wat is de echte reden dat je twijfelt? Waarom ben je niet eerlijk bent naar jezelf? Welke redenen houden jouw tegen?

By Karin Coppens

Regelmatig heb ik gesprekken met vrouwen die heel graag een traject willen starten, alleen toch reden hebben om het ‘nu’ niet te doen. “Is dit wel het juiste moment? Kan ik niet beter na de zomer starten, ik moet eerst nog…proberen. Daarna bel ik je wel terug.”

Nou, je kunt het vast wel raden. Mijn ervaring is dat deze vrouwen mij nooit terug bellen om alsnog te starten.

“Ik denk er over na.”

Als ik ze vertel dat mijn ervaring is dat dit haast nooit gebeurd stuit ik vaak op weerstand of de belofte dat ze dit echt zullen doen. Ik geloof ook echt dat ze graag een oplossing willen, alleen is dit niet mijn ervaring.

Ook snap ik heel goed dat het soms fijner voelt om te zeggen “Ik denk erover na”, terwijl je al weet dat je het niet gaat doen. Meestal vanwege een totaal andere reden dan tijdens het gesprek benoemd. Ben je dan wel eerlijk naar jezelf toe? Wat maak jij jezelf dan wijs?

Wat als je wel instapt?

Vrouwen die wél besluiten in te stappen geven regelmatig aan dat ze ook hebben getwijfeld en het eigenlijk heel spannend vonden om te starten want…

“Wat als dit óók niet werkt? Ik heb al zoveel geprobeerd! Waarom zou dit wel werken? De specialist, of iemand anders, heeft gezegd dat er toch niets meer aan te doen is. Je gelooft zelf misschien ook niet meer dat er veel aan te doen is. Andere twijfels die ik heb gehoord zijn: Het is wel een flinke investering. Is dit het wel waard, gaat dit wel helpen. Ben ík dit wel waard? En soms is het idee om klachtenvrij te zijn, geen pijn meer te hebben en weer te bruisen van de energie ook gewoon super eng.

“Je weet écht wel dat het veel beter gaat zijn zonder die klachten en ongemakken,”

Ook dat snap ik. Je loopt waarschijnlijk al jaren met deze klachten rond. Jouw leven en omgeving is hierop aangepast. Het ‘hoort’ erbij. Dit is wie je bent. Wat doet het met je wanneer alles wat je bent en kent opeens veranderd of wegvalt? Je weet écht wel dat het veel beter gaat zijn zonder die klachten en ongemakken, maar het is ook ergens wel beangstigend als het er opeens niet meer is.

Genoeg redenen om het niet te doen

Zoals je leest zijn er heel wat redenen en excuses te vinden om het uit te stellen of niet te doen. Angst, tijd, geld, gemis aan vertrouwen of zelfliefde, jezelf wegcijferen enzovoort.

Redenen genoeg! Maar de belangrijkste reden om het wél te doen en het niet meer uit te stellen…

JIJZELF! 

Je bent het waard, je mag een energiek, relaxed, gezond en gelukkig leven leven. Je kan zoveel meer bereiken dan je nu denkt en wat als het nu wel lukt? Wat gaat jou dat dan opleveren?

Laat dat de drive zijn om te kiezen voor jouw eigen gezondheid en geluk! Wanneer het dan wel lukt, kun je ook nog eens zoveel meer geven aan je gezin en de lieve mensen om je heen.

Stel je voor hoe het is als je straks weer pijnvrij bent, bruist van de energie en weer lekker in je vel zit. Je weer kan spelen, dansen, zingen en springen. Dat jij je ontspannen en fit voelt en alles kan doen wat jij wil.

Zijn alle twijfels, redenen en excuses dan nog steeds zo belangrijk? Niet volgens de vrouwen die toch zijn ingestapt en hele mooie resultaten hebben behaald. Be true to yourself!

  • Bericht auteur: