Wat is waar?

Alles is waar en niets is waar

By Karin Coppens

Ik zie dingen alleen maar zoals ik ze wil zien of kan bedenken. Gebaseerd op mijn overtuigingen, emoties en herinneringen. Dat is mijn waarheid van de wereld.

“Een illusie van de wereld”

Zo hebben we allemaal ons eigen waarheid. Een interne illusie van de wereld, onze werkelijkheid. Jouw waarheid is heel verschillend ten opzichte van de mijne, maar de een is niet meer of minder waar dan de ander.

winter-kou-immuunsysteem

Ons brein

In iedere situatie waarin je terecht komt trekt je brein een conclusie, gebaseerd op gebeurtenissen uit het verleden, die lijken op de huidige situatie. Dit  gebeurt in het limbisch systeem. In dit systeem worden ervaringen gekoppeld aan emoties en actie.

Aan de hand van deze gemaakte conclusies vormen we meningen, overtuigingen en gedrag passend bij onze werkelijkheid. De uitkomst is dan natuurlijk precies zoals we verwacht hadden, waardoor het plaatje weer rond is. We houden onze eigen waarheid kloppend. ‘Zie je wel!’

“Wanneer jij je vasthoud aan jouw wereldbeeld ga je oordelen.”

Het wereldbeeld

Het hebben van een eigen wereldbeeld is belangrijk. Het zorgt ervoor dat we om kunnen gaan met de wereld. Alleen het nadeel, wanneer jij je (onbewust) stug vasthoudt aan jouw eigen werkelijkheid, is dat je gaat oordelen. Jezelf (ver)oordelen, andere veroordelen en oordelen over situaties of gebeurtenissen.

Nu weet je dat jouw waarheid één waarheid is en niet dé waarheid! Je kunt je dan ook vast voorstellen dat jij jezelf en anderen te kort doet, wanneer jij je vast blijft houden aan jouw werkelijkheid.

mijn wereldbeeld

Waarheid over gezondheid

Als we het dan nu hebben over jouw langdurig of onverklaarbare klachten, betekent dit ook dat vasthouden aan jouw wereldbeeld een groot probleem kan zijn voor je gezondheid en herstel. Jouw waarheid blijft in stand Ook als jouw waarheid is dat er niets aan gedaan kan worden of je er maar mee moet leren leven.

Is dit jouw gezondheid waard?

Of wil je liever weer klachtenvrij, ontspannen en vol energie genieten van je leven? Wil je de vrouw zijn die je voor ogen hebt? Stralend, gezond en sterk!

Eigenlijk kun je dan maar beter open staan voor alle waarheden en mogelijkheden. Zo kan het zomaar gebeuren dat je hele nieuwe dingen leert, nieuwe ervaringen op doet en je gezondheid versterkt.

Liefs Karin 💖
🌱Health & Mindset coach🌳

  • Bericht auteur: