FYSIOTHERAPIE AAN HUIS
SAMENWERKEN AAN UW GEZONDHEID
ERKEND FYSIOTHERAPEUT
Aanmelding

U kunt zich aanmelden via het contact formulier of telefonisch via het volgende nummer: 06-22962997. Er wordt dan in overleg met u een datum en tijd afgesproken waarop ik naar u toe kom. Indien ik niet opneem, dan ben ik waarschijnlijk aan het behandelen of heb ik andere verplichtingen. Spreek dan uw naam en telefoonnummer in en ik bel u zo snel mogelijk terug, ook kunt u mij alsnog mailen door het contactformulier op deze website in te vullen. Ook als u het contactformulier invult bel of mail ik u ook zo snel mogelijk voor het maken van een afspraak of beantwoorden van uw vraag.

 

Screening/Intake

Indien u zonder verwijzing een afspraak heeft gemaakt, wat sinds 2006 is toegestaan, zal er eerst een korte screening gedaan worden Dit houd in dat ik kijk of fysiotherapie de geschikte therapie is voor u of dat ik het verstandig vind dat u eerst uw huisarts bezoekt.

Naast deze screening bestaat uw eerste afspraak uit twee onderdelen: een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. Tijdens het vraaggesprek breng ik uw klachten zo duidelijk mogelijk in kaart en formuleer ik uw hulpvraag. Daarna volgt er een lichamelijk onderzoek uitgevoerd, met eventuele metingen en vragenlijsten om een compleet plaatje te krijgen van uw klachten. Na deze intake geef ik u een fysiotherapeutische diagnose, een prognose voor het herstel en stel ik samen met u een behandelplan op. 

Houd u er rekening mee dat u een ruimte ter beschikking heeft waar ik mijn behandeltafel kan opzetten en waarvoor ik geen trap hoef te lopen. (Indien dit niet mogelijk is zoeken we naar andere oplossing om u toch zo goed mogelijk te kunnen onderzoeken/behandelen)

 

Behandeling

In het behandelplan beschrijf ik (haalbare) doelstellingen op die we samen hebben besproken. Bepaalde onderdelen van uw klacht zullen middels metingen zijn vastgelegd (vragenlijsten, bewegingsuitslagen, gewicht, lengte, kracht) en worden o.a. gebruikt om het effect van de behandeling te evalueren.
Tijdens de behandeling staat een actieve participatie en motivatie van u als cliënt centraal. Als therapeut begeleid ik u tijdens het herstel. Dit doe ik zowel door hands-on als hands-off te behandelen. In eerste instantie zullen er mogelijk voorwaarde scheppende handelingen moeten worden verricht, zoals massage, mobilisaties, rek-technieken of tape, waarna door middel van actieve oefentherapie, de mobiliteit, coördinatie, kracht en stabiliteit weer op het juiste niveau wordt gebracht.

 

Informeren/Adviseren

Ik informeer u zo goed mogelijk over de aard van uw klachten en bespreekt met u de factoren die herstel in de weg kunnen staan en wat u kunt doen om zo goed mogelijk van uw klachten te herstellen.
Uw klachten zijn vaak symptomen van onderliggende problemen. Vaak ligt de kern in uw levensstijl of manier van bewegen en creëert u de klachten, soms onbewust, zelf. Gedragsverandering in beweging of leefstijl is niet makkelijk, het is een proces. Dit betekend u ook zelf actief aan de slag moet gaan om een structurele oplossing te vinden voor uw klachten en een gezonde dosis motivatie om zo ook het terugkeren van de klachten tegen te gaan.

 

Evalueren

De vragenlijsten en metingen die bij de intake zijn ingevuld en uitgevoerd (vragenlijsten, bewegingsuitslagen, gewicht, lengte, kracht) zullen, afhankelijk van de duur van het behandeltraject, een of meerdere keren worden herhaald om zo de voortgang van uw herstel te kunnen volgen. Hierdoor kunt u zelf ook zien welke vooruitgang u doormaakt en hoe dicht u bij uw einddoel bent. Daarnaast zijn de evaluatie momenten er om te kijken op we op de juiste weg zitten en of dat er mogelijk een andere weg ingeslagen moet worden. 

 

Afsluiten

Wanneer de opgestelde doelstellingen zijn behaald of er geen verder herstel mogelijk is, wordt de behandeling afgesloten. Ik stuur dan, met uw toestemming, een kort verslag aan uw huisarts. Hierin staat vermeld wat de fysiotherapeutische diagnose is, wat de inhoud van de  behandeling is geweest en wat de resultaten zijn. Tevens zal ik u vragen om een korte evaluatieformulier in te vullen zodat ik weet wat u vind van de behandeling, zodat ik mijzelf als therapeut en mijn praktijk verder kan blijven ontwikkelen.