Voeding

Gezonde voeding

Als het over voeding gaat, hebben de meeste mensen daar wel een mening over. Iedereen weet er wel iets van, er zijn honderden boeken over geschreven en je kunt het op zoveel manieren ‘goed’ doen. Dit zorgt ervoor dat de meeste van jullie wel klaar zijn met ‘diëten’ en gezond eten. 

Jouw weerstand begrijp ik helemaal, want het zorgt alleen maar voor verwarring en toch komen we er niet onderuit. Voeding heeft een enorme impact op onze gezondheid en het zelf-herstellend vermogen van ons lichaam.

WhatsApp Image 2021-04-19 at 16.33.17

Voeding en klachten

Als jij tot dit punt gekomen bent dan heb je waarschijnlijk klachten waar je niet van af lijkt te komen, maar waar je wel heel graag van af wil komen. Omdat het domein voeding zeker een grote invloed kan hebben in het ontstaan of onderhouden van chronische klachten. Ervoor kan zorgen dat jij weinig energie hebt, je niet fit voelt en kan zorgen dat jij niet lekker in je vel zit is het toch belangrijk om dit onderwerp aan te snijden.


We worden met zijn alle wel ouder, maar ook zieker. Dit heeft deels te maken met
de voedingsstoffen die je binnen krijgt en die je niet of te weinig binnen krijgen. Je hebt namelijk voldoende Koolhydraten, eiwitten en vetten nodig in de juiste verhouding. Elk van deze voedingsstoffen heeft een bepaalde functie en zijn van belang voor het ondersteunen van processen in het lichaam.

Belang van gezonde voeding

Koolhydraten heb je nodig als brandstof. Je zal energie binnen moeten krijgen om je energiek te voelen. Eiwitten zijn onze bouwstenen. Om te herstellen heeft je lichaam deze bouwstoffen nodig. Ook goede vetten zijn belangrijk voor het maken van energie, jjouw hormoonhuishouding en herstel.

Als we bepaalde voedingsstoffen in ons lichaam te veel of te weinig binnen krijgen, kan dit op den duur resulteren in fysieke klachten en problemen. Naast de inhoud van onze voeding zijn er nog meer facetten met betrekking tot voeding het onderzoeken waard. Wat en hoeveel je eet heeft naast je gewicht en energie level ook invloed op je iimmunsysteem, je mindset, ademhaling en slaap. Ook hier kun je dus zien dat niets los van elkaar te zien is en dat het dus heel belangrijk is om jouw hele verhaal te vertellen, de juiste relaties te leggen, zodat we ook de juiste stappen kunnen zetten die ervoor zorgen dat jij weer klachtenvrij, vol energie en plezier kan genieten van jouw leven.

WhatsApp Image 2021-04-19 at 16.52.59
"Je kunt zoveel meer bereiken dan je nu denkt"
Karin Coppens
Healt & Mindset coach